Cégtörténet

Az illa alkoholos csokoládékat leginkább a következő szavakkal lehet jellemezni: Magyarország csokoládé burokban. Megalkotásakor az volt a célunk, hogy hungarikum pálinkákat és híres borokat felhasználva olyan édesség szülessen, mely hazánkra jellemző, és utánozhatatlan ízvilággal rendelkezik.

A felhasznált csokoládé-alapanyagok termőterület szelektáltak, egyedi karakterrel bírnak. A borokkal és pálinkákkal tökéletes összhangban vannak, mely hosszas kísérletezés eredménye.

Cégünk családi vállalkozás, melyet 2012-ben alapítottunk. A csokoládékészítést a balatonőszödi csokoládémanufaktúránkban folytatom.

A gasztronómia szeretete gyermekkorom óta kíséri az életem, de eddig csak hobbi szerepet töltött be. Ez a vonzalom biztosította számomra, hogy építőmérnök végzettséggel bele merjek vágni ebbe a teljesen új feladatokra épülő vállalkozásba. Először profi csokoládémesterektől tanultam meg a szakma alapjait, majd borokra hangolt csokoládék készítésével szereztem rengeteg tapasztalatot és gyakorlatot.

2013 szeptemberére készült el az illa alkoholos csokoládé első kollekciója, mely alkoholos krémmel töltött bonbonokat tartalmaz.

2014 februárjában piacra kerültek a világon egyedülálló pálinkás forrócsoki pálcikáink.

Horváth János csokoládékészítő